Under den kommande långhelgen finns minst tre tillfällen att vara med och fira vår 60-åring – invigning av Järnvägsparken på fredag, föreningsparaden på söndag och avtäckande av en bronsplatta på tisdag, Nationaldagen.

På fredag klockan 16 invigs den nya Järnvägsparken väster om Centralstationen. Det en gång så anonyma grönområdet har förvandlats till en lummig oas med träd, blommor och möjlighet att sittande på en bänk vila sig eller filosofera över livet. Ett av träden i parken är ett pagodträd som Gamla Trelleborg skänkt till trelleborgarna.

Efter ceremonin vid parken går deltagarna över gatan för att fira installationen av ett nygammalt landmärke. Det är en av de gamla fina SJ-portalerna som nu får nytt liv öster om entrén till stationen. Nyrenoverat och nymålat kommer portalen med det bevingade hjulet att minna om Trelleborgs maritima historia.

På söndag klockan 14 samlas vi vid Östervångsstadion för att gemensamt delta i den föreningsparad som utgör en del av Trelleborgskalaset. Visst ska vi visa att vi är stans största förening!? Avmarsch 14.30 med musik, hästar och många andra föreningar. Målet är Stadsparken där det bjuds mer underhållning, kaffe och tårta.

På tisdag, Nationaldagen, 6 juni, hyllar vi en 150- åring – Rådhuset. Det gör vi genom att sätta upp en bronsplatta invid den gamla entrén mot Rådhustorget. 13.30 startar ceremonin där kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson tar emot plattan av vår tidigare ordförande Jan Arvid Nilsson.

Vi hoppas förstås på att få se många glada medlemmar vid arrangemangen – välkomna!