Sommaren är över och jubileumshösten har dragit igång för Gamla Trelleborg. Första halvåret bjöd på en lång rad aktiviteter och andra halvan blir inte sämre. ”Skolstarten” skedde i måndags förmiddag då måndagsgruppen samlades för sitt första möte för säsongen. Det talades såväl erfarenheter av det som varit, som smiddes planer för framtiden.

I morgon, torsdagen den 7 september är det dags för den första av höstens temakvällar. Det är Janne Linells film ”Det granna Trelleborg” som ska visas på Kulturbruket med start klockan 18. På programmet står också TA:s jubileumsfilm från 1951. Biljetterna är slutsålda men kolla med Turistbyrån om det skulle kommit in något återbud.

I veckan har föreningen också samlat in de tavlor av Trelleborgskonstnärer som ska visas på Trelleborgs Museum med start lördagen den 16 september. Därefter pågår utställningen i två veckor, alla dagar utom måndagar, mellan klockan 12 och 16. Tavlorna har alla Trelleborgsmotiv och har tidigare prytt föreningens omtyckta almanackor.