Nu är det bara att vänta på dunsen i brevlådan – Årets bok är på väg. Föreningen Gamla Trelleborg har skapat sin 66:te årsbok, en bok som precis som vanligt blandar smått och stort från gamla tider i Trelleborg och på Söderslätt.

På måndagen startade packningen av i runda tal 4 200 böcker. Majoriteten, cirka 3 200 böcker distribueras också till medlemmarna av medlemmar själva. På det viset hålls kostnaderna nere och föreningen kan behålla den låga medlemsavgiften på 140 kronor per år.

Medlemmarna är spridda över hela världen, såväl i Australien som i USA finns medlemmar i föreningen som på söndagen noterade att det gått exakt 65 år sedan föreningen bildades.

I Årsboken finns bland annat artiklar om en silverskatt, Nyhamnens utbyggnad, Nybostrands sommarhem, poesialbum och konstnärer med anknytning till Söderslätt. Första delen av Eric Sandells berättelse om livet i Trelleborg under hans levnad upptar en stor del av boken. Vi återkommer med närmare beskrivning av boken men låter först medlemmarna ta del av skatten av Trelleborgsminnen.