På söndag, första advent, är det traditionellt julskyltningssöndag. Givetvis finns Gamla Trelleborg på plats, och vi finns i den gamla Electroluxbutiken på Algatan. Välkommen från klockan 12. Vi bjuder på glögg, gamla bilder, Trelleborgssnack och det finns förstås möjlighet att bli medlem. En bättre och mer givande julklapp är svårt att tänka sig – 14o kronor för inbunden bok, almanacka och möjlighet att gå på våra arrangemang. I år finns också chansen att fynda på vårt bokbord. Vi har rensat ut dubletter och annat från vårt bibliotek och vill gärna att böckerna ska finna nya ägare.

Borgquistska hattmuseet har öppet dagen till ära, drop in mellan 13 och 15. Ett besök att minnas, museet är unikt i sitt slag och prisbelönat.

Lokalen på Algatan är vårt skyltfönster utåt. Varje dag, året runt, har vi möjlighet att visa gamla bilder och annan nostalgika från Trelleborg. I dagarna har fönstren fått nytt innehåll, med tema jul. Den stundande återinvigningen av Drottning Victorias matsal och röksalong uppmärksammas också. Gör som många många andra – stanna till nästa gång du passerar!