Gamla Trelleborg är på många sätt en unik förening. Vi har ett synnerligen högt medlemsantal – över 4 000 hushåll. I en tid när många organisationer ser sitt medlemstal falla så ligger vi kvar på samma nivå. Självklart hade vi gärna sett att vi blivit ännu fler, så passa gärna på att värva släktingar, vänner och andra som hittills missat chansen att vara medlemmar i en förening där kärleken till hemstaden står i fokus.
Medlemsavgiften har i många år varit 140 kronor. För det får hushållet en inbunden exklusiv bok, en dito almanacka och möjlighet att delta i våra olika arrangemang. Skälet till att vi lyckats hålla nere kostnaden trots att alla andra priser stigit rejält, är våra lojala och ideellt arbetande medlemmar. Det läggs årligen ner otaliga arbetstimmar på alla de områden där föreningen är engagerad. Inte minst produktionen av Årsboken räknar många, många timmar. Dessutom distribueras stora delar av upplagan av våra flitiga medlemmar. Varje kuvert vi delar ut själva gör att vi sparar stora pengar och därmed kan hålla medlemsavgiften på den låga nivån. Vi försöker också vara ute så mycket som möjligt på olika arrangemang runt om i Trelleborg och på Söderslätt. Det är här vi möter våra medlemmar och förhoppningsvis får möjlighet att värva nya. Bakom varje sådant deltagande ryms det också en hel del arbete med att ställa iordning och bemanna.
Kanske just du vill engagera dig för föreningen? Vi lovar att du blir medlem i ett glatt gäng som har roligt tillsammans när vi arbetar för den goda sakens skull. Vi behöver alltid händer och fötter till varierande arbetsuppgifter som att packa och dela ut böcker, bemanna vårt tält under något arrangemang eller på annat sätt. Kanske du sitter på en bra historia som kan platsa i Årsboken eller har gamla foton från Trelleborg som du vill dela med dig av.
Tveka inte att kontakta någon i styrelsen, antingen direkt eller via epost kansliet@gamlatrelleborg.se . Vi behöver dig!