Föreningen Gamla Trelleborg höll sitt årsmöte i strålande vårsol på tisdagen 18 april. Drygt 200 medlemmar hade samlats i Parken för att  förutom sedvanliga förhandlingar, lyssna på musik, tävla i Trelleborgskunskap och underhållas av Gustaf Brandt och hans Decibelles.

Ordföranden Ingrid Wall inledde med att göra en kort resumé över året som gått och det som väntar. Föreningen kan hålla den låga medlemsavgiften på 140 kronor tack vare allt arbete som utförs av föreningens eldsjälar. Dock vädjade hon om fler händer och fötter i arbetet och utlovade gott kamratskap i trevligt sällskap. Det kan handla om allt från att författa artiklar till årsboken, packa och distribuera densamma, bemanna föreningens tält under något evenemang eller hjälpa till med praktiska sysslor som transporter och liknande.

Närmast i tur för föreningen är deltagande i Palmsläppet i maj, Kulturdagen och Veteranbåtsdagen i juni. Gamla Trelleborg kommer också att finnas på plats på Fiskets Dag, Anderslövs marknad, Palmfestivalen och Hamnens dag bland annat.

Ingrid Wall omvaldes som ordförande för ytterligare ett år. Omval blev det också för avgående styrelseledamöterna Eva Sandell, Christina Nilsson och Jan Arvid Nilsson. Revisorerna Rune Björck och Monica Toft omvaldes likaledes, den förstnämnde för 27:de året! Lisbeth Ohlsson omvaldes som revisorssuppleant. Årsavgiften fastställdes till oförändrade och facila 140 kronor per hushåll.

Före mötets början underhåll Soda Streamers som består av Klas Thornell på flöjt och tenorsax, Sven- Ola Dahlström på piano, Håkan Hansson på bas och Alf Green på trummor. Efter årsmötet underhåll Gustaf Brandt och Decibelles med musik, sång och anekdoter.

Foto: Agneta och Anders Renström