Redan tidigt på måndagsmorgonen fanns de första flitiga Gamla trelleborgarna på plats i Söderslättshallen. Denna marsmåndag är en av de viktigaste dagarna på året för föreningen, det är då 4 500 bokpaket ska packas. Många flitiga händer packade bok, inbetalningskort och inbjudan till årsmöte i de för-adresserade kuverten. Som om inte denna arbetsinsats räckte kommer också merparten av böckerna, runt 3 500 stycken, att distribueras genom medlemmarnas egen försorg. På det viset sparar föreningen runt 100 000 kronor årligen i portokostnader.

I vanlig ordning var stämningen runt packningsborden god, och tack vare gediget förarbete så löpte jobbet på. Efter bara några timmar var samtliga kuvert fyllda och på väg ut till medlemmarna.

I samband med ”släppefesten” arrangerades en pressträff där några av årets författare presenterade sig och sin artikel – Görel Vilén som skriver om Algatan, Astrid och Stig Tunestål om sitt hem Fridhemsgården och Ingrid Malmqvist som berättar om sitt liv.

På bilderna ses de fyra författarna, från vänster Görel Vilén, Stig och Astrid Tunestål och Ingrid Malmqvist.

Redaktionskommitténs Sven-Åke Hansson och Jan Mårtensson.

Flitiga bokpackare.

Kuvert på väg ut till medlemmarna