Nu är det sommarlov för våra måndagsmöten på Kulturbruket men det är ingalunda tid för hängmattan för våra eldsjälar. Hela sommaren finns vi på pålats på marknader och andra evenemang, närmast nu på torsdag på Nationaldagen. Då finns vi i anslutning till Trelleborg Motor Show och Stadsparken, med vårt tält, fotografier, böcker och vårt intresse att tala om Trelleborg förr och nu.

Häromdagen höll vi säsongsavslutning då vi passade på att tacka alla de som gör verksamheten i föreningen möjligt – bokpackare, bokutdelare, författare, styrelse, redaktionskommitté, hjälpredor och andra. Det gjordes traditionsenligt med fläskesteg och raberberkaka på Akka. Ett nittiotal personer deltog och tackades för sina insatser av ordföranden Ingrid Wall. Utan alla dessa tiotusentals ideella timmar hade vi aldrig kunnat förse våra medlemmar med årsbok och evenemang till en låg medlemsavgift.

Start för måndagsmötena blir det igen i början av september.

Foto:Joachim Wall