Föreningen Gamla Trelleborg – Vi behöver er hjälp!
JÄTTEVÄGGEN
World’s Greatest Collective Mural
Trelleborg 2021

En världsunik muralmålning – 80 meter lång, 6 meter hög – ska bli Trelleborgs nya underverk! Tillsammans ska hundratals trelleborgare minnas, visionera och skapa framtidens offentliga vardagsrum.

På Strandridaregatan, intill havet vetter Jätteväggen. En plats som format både stad och människor. Där dånade DUX legendariska möbelfabrik, myllrande av hårt arbetande och drivna människor med uppfinningsrikedom, kreativitet och med känsla för hållbarhet och kvalitet. Allt lämnar avtryck och nu är det dags att följa tiden, dags för förvandling och nya avtryck.

Ni är Trelleborgs mest aktiva streetart-konstnärer! Med era smyckade elskåp som pryder stadens alla hörn har ni bidragit till att sammanlänka Trelleborgs dåtid med vår samtid. Detta vill vi fortsätta med. Vi vill gärna bjuda in er till att skapa ett nytt riktmärke unikt för Trelleborg, där vi väver samman platsens historia med framtida visioner. Trelleborg är i konstant förvandling, där er kunskap och historieberättande blir en viktig kärna för inspiration och skapande.

Vi vill finna Trelleborgs sju underverk med hjälp av er!
Vilka är underverken i sköna Trelleborg? Vilka platser har varit viktiga och vad vill du att framtiden ska bevara?

Ert bidrag kommer att användas i kreativa skiss-workshops för ungdomar, som kommer arbeta med bilder av gamla Trelleborg och era berättelser om Trelleborgs viktigaste platser, minnen, sagor, byggnader och alla stadens vrår.

Tillsammans med er och Trelleborgs ungdomar kommer vi skapa Jätteväggens motiv med konstnärer från Streetcorner, som bland annat har målat påfåglarna på Stora Scenen i Stadsparken.

Avsändare:
Trelleborgs Kommun, Kultur- & Fritidsförvaltningen, Trelleborgs Museum, Streetcorner, KRETS, Magora, Föreningen Gamla Trelleborg, Kulturskolan.

Vill du veta mer?
www.facebook.com/jattevaggen
www.instagram.com/jattevaggen

https://forms.gle/ZQkFyZv9WLBJEwA79

För frågor – Kontakta:
Annika Börjesson, Konstintendent, Trelleborgs Museum, annika.borjesson@trelleborg.se