Så är årets utflyktssäsong avklarad – flera hundra medlemmar har under de senaste veckorna rest i österled ombord på Silvia och med Alf vid ratten. I arla morgonstund gick färden från Trelleborg genom det – flertalet dagar – bedövande vackra skånska vårlandskapet. Första anhalt var fika i Bromölla innan trelleborgarna for över gränsen till Blekinge.

Punschtillverkning i forna dagar och hur det fina folket levde förr stod på programmet i Karlshamn, där kunniga guider visade oss hur den söta drycken tillverkades, och hur denna  med stor sannolikhet avnjöts i salongerna på Skottbergska gården. Ett kort besök hos utvandrarna, i statyform, hanns också med.

Efter lunch blev det levande djur i fri natur i Eriksbergs naturreservat. Det gigantiska området ägs av ex-trelleborgaren Rune Andersson och här spanade resenärerna efter visenter, mufflonfår, hjortdjur, vildsvin och fåglar av allehanda slag. Sista anhalten var kaffe hos Dagmar i Hällevik innan gänget framemot kvällen var tillbaka i Trelleborg igen.

Foto: Christer Nilsson