Arkivens dag är tradition när novembermörkret börjar lägga sig över Trelleborg. Så är fallet också i år där Gamla Trelleborg fortsätter samarbetet med Kommunarkivet och Arbetarrörelsens arkiv. Årets tema är Gömt och Glömt och lokalen är traditionsenligt Garvaregårdens andra våning.

Gamla Trelleborg kommer bland annat att visa följande ting; Uniformsmössor Trelleborgsmusikkår,träleksaker från 40-talet, glödlampor från ”Gamla Elektricitetverket”, träverktyg fr. ”den gamle snickaren”, telefoner – designade av Carl Arne Breger från Trelleborg, en hörlur samt sånghäften från  30 – 60-talet.

I bildmaterialet finns godbitar som Lennart Hyland med autograf, 40-talets idrottsstjärnor, engelska och amerikanska bilar från 1949-1953, undanskymda konstverk i staden, kända platser då och nu, Trelleborgs Taxi vid Stortorget  på 30 – 40-talet.

Utställningen invigs på lördag 9 november och är öppen mellan 11 och 14. 11 november visas utställningen 13 till 16, under resterande dagar 12 till 15 november mellan 9 och 16. Fri entré!