Här är den – stenen som Isak ska vila på!

Äntligen! Nu kommer sälen Isak tillbaka till Stadsparken – efter 65 års frånvaro.
Det är föreningen Gamla Trelleborg som tillsammans med Kockska stiftelsen och Trelleborgs kommun beslutat sig för att återuppliva den populära attraktionen. Den här gången blir det dock inte i livs levande form utan som en skulptur skapad av konstnären Helene Rönnberg.
Isak kommer att placeras på en natursten i en av de stora dammarna i Stadsparken. Isak formges i Falsterbo, formtillverkningen sker i Trelleborg och gjutningen i Käglinge.
Om allt går enligt planerna ska Isak vara på plats i sin damm i september.
Den ursprungliga Isak – som var en hona – hittades av några smågrabbar i Smygehamn för många år sedan. Pojkarna sålde Isak till Trelleborgs kommun för en femtilapp. Under många år var Isak, och matningen av henne, en attraktion som lockade besökare från när och fjärran. Isak dog i mitten av 1950-talet, men har levt vidare i folks medvetande. Nu kommer hon alltså tillbaka, till glädje för unga och gamla trelleborgare.