Så har då Föreningen Gamla Trelleborg startat sin verksamhet för säsongen. På ett synnerligen annorlunda vis…. Måndags-, tisdags- och onsdagsgrupperna samlas på coronasäkert vis i amfiteatern på Trelleborgen. Det var första gången på ett halvår som hela gänget kunde samlas, och det var mycket som skulle avhandlas denna förmiddag.

Ingenting blev sig likt under den coronapräglade våren och sommaren, och också hösten kommer att gå i virusets tecken. Det kommer att hållas ett årsmöte som pga restriktionerna blir avskalat. Ingen förtäring, ingen underhållning, bara de formella besluten som ska tas. Det blir inte heller någon filmkväll och inga värvningskampanjer med bildvisningar på olika ställen. Däremot kommer det att hända saker i sta´n med ”påklädda” elskåp, betong-Isak i Stadsparken, bronsplakett på Centralhotellet och nygammal kringla på Frankehuset på Gamla torg.

Däremot kan alla våra medlemmar se fram emot almanackan för nästa år, den kommer som vanligt att distribueras under hösten och innehåller bilder på konstverk från lokala artister. Redaktionskommittén kunde också berätta att de ligger väl framme med Årsboken 2021 så det finns hopp för framtiden.

Boka redan nu in den 20 april 2021 – då ska det bli årsmöte med förhoppningsvis gamla goda förtecken.

Foto:Joachim Wall