I lördags invigdes ytterligare en insats för att öka intresset och kunskapen om Trelleborg. Detta sker i form av 26 elskåp som har förvandlats från grå lådor till levande historia. Tack vare ett samarbete mellan föreningen GamlaTrelleborg, Trelleborg Citysamverkan, Visit Trelleborg, Trelleborg Elnät AB och Greta och Johan Kocks stiftelser kan alla flanörer nu gå en vandring längs minnenas allé, guidade av elskåpen.

Gamla Trelleborg  och Sven Nilsson har bidragit med bilder och bildtexter till de 26 skåpen. Bilderna är hämtade från den miljö där de är placerade i dag, och en röd punkt visar ungefär var man befinner sig i den gamla bilden. Det är många fantastiska gamla Trelleborgsmiljöer som dyker upp på de tidigare så anonyma skåpen, från Östergatan till Gamla torget och med en uppstickare till Nygatan och Stortorget via Corfitz Beck-Friisgatan.

En karta över den historiska fotovandringen finns att hämta på Trelleborgs turistcenter eller att ladda ner från www.trelleborgcity.se/citys-historia-i-bilder och finns även under ”Trelleborg då och nu” på denna hemsida. QR-koder gör det lättare att följa texterna under promenaden i staden.

Vid lördagens invigning guidade Gamla Trelleborgs Jan Arvid Nilsson de inbjudna besökarna. När coronan släppt sig grepp om landet kommer vi att arrangera guidade vandringar längs elskåpsvägen.

Foto:Joachim Wall