Mycket av Gamla Trelleborgs verksamhet har tvingats att gå på sparlåga under den rådande pandemin, men vi försöker hålla igång så gott det går. De återkommande veckomötena har blivit till månadsdito. För att kunna säkra avstånd träffades den innersta kretsen i veckan i Kulturhuset som vi fick låna av bokhandlaren Anders Löfberg – stort tack! Redaktionskommittéen kunde på så sätt husera i den största lokalen på Kulturbruket för att fortsätta sitt arbete med Årsboken.

Närmast på gång är installationen av sälen Isak i Stadsparken och återinvigningen av kringlan på Franckehuset på Gamla torget. Under hösten blir det också årsmöte – under coronasäkrade former utan underhållning, tävling och fika. Årsmötet genomförs i slutet november och kallelse kommer ut till medlemmarna i början av månaden. Föreningen ska också hinna med att förgylla Centralhotellet med en bronsplatta som berättar om husets historia.

Foto: Jan Arvid Nilsson