Den gyllene kringlan lyste mot en klarblå himmel när Gamla Trelleborg och Trelleborgshem i helgen kunde återinviga kringlan på Francke-huset. Högtidligheten firades som sig bör med kaffe – och kringla…

För en del år sedan fick Trelleborgs äldsta hus i nordvästra hörnet av Gamla torget, tillbaka den kringla som i många år berättade att här hade Francke sitt bageri. Kringlan var emellertid ett offer för vädrets makter och nu har träkringlan ersatts av en mera robust i aluminium.

Trelleborgshems ordförande Catharina von Blixen-Finecke invigningstalade, och kallade huset för bolagets egna sockerkringla, en jubel i fastighetsbeståndet. Alf Påhlsson från Gamla Trelleborg berättade om husets historia, och vem kunde väl göra det bättre än han som bodde sina första nio år på andra våningen i huset.

”Vi flyttade för att huset skulle rivas, men som tur är blev det aldrig av, kunder Alf bland annat berätta.

Foto: Joachim Wall