Det är nu klart vartåt vårens traditionella bussfärder kommer att gå. Efter några år på andra sidan vattnet blir det nu en tur till andra sidan åsen. Skottorps slott och Birgit Nilsson museet är några av höjdpunkterna på bussutflykterna som äger rum den 6, 9, 11, 18 och 23 maj nästa år.

Programmet är detsamma för alla turerna: Avresa från Trelleborg klockan 07.45. Klockan 9 är det förmiddagskaffe på Bialitt kaffestuga. Därefter går färden över Hallandsåsen till Skottorps slott. Klockan 11 blir det guidad tur i Sveriges bäst bevarade empireslott. Här  gifte sig Karl XI med Ulrika Eleonora av Danmark.

Efter slottsturen går färden tillbaka över åsen till Skåne där det 12.30 serveras lunch på Hovs hallar. Efter matpausen beger sig resenärerna till Svenstad strax utanför Båstad. Här besöks Birgit Nilsson museet. Birgit torde väl knappast behöva någon närmare beskrivning, som Sveriges genom tiderna största operasångerska är hon känd världen över. I just Svenstad bodde Birgit sina första 23 år och här föddes drömmen att stå på de stora scenerna.

Efter besöket i museet blir det resa på mindre vägar över åsen än en gång, nu till Killeröd. 16.30 serveras eftermiddagskaffet på Café Killeröd. Till detta utlovas deras berömda äpplemarängtårta. Klockan 19 kan bussresenärerna räkna med att vara hemma i Trelleborg igen.

Anmälningar till utfärderna kan göras först i vår – tider anges i utskicket med årsboken. Men spara datumen redan nu – vi vet att resorna är oerhört uppskattade och brukar säljas slut på nolltid.