Målningar i utställningen Trelleborg genom konstnärsögon på Trelleborgs Museum. På bilden målningar av Lennart Rydberg, Johan Nilsson, J Olsson och Hans Björk

I drygt tio år har föreningen Gamla Trelleborg varje år skickat ut väggalmanackor till sina medlemmar. Varje månad innehåller också ett måleri med trelleborgsmotiv. Idén väckte stor uppskattning och det som var tänkt som ett engångsprojekt har bara fortsatt. Det är således många tavlor som avbildats och många konstnärer som varit inblandade. I denna utställning visar Trelleborgs Museum originalkonstverken, utvalda motiv med konstnärer som Karl Lundborg, Ulla Örting, Gideon Isaksson, Christina Ganslandt, Hans Janstad, Lennart Rydberg, Stefan Mårtensson och många, många fler. Vernissage blir det på lördag 16 september klockan 12.30.

Därefter visas utställningen alla dagar utom måndagar, öppet mellan 12 och 16 fram till den 12 november. Föreningens eldsjälar finns på plats för att berätta om konstverken och hjälpa eventuella ickemedlemmar till ett medlemsskap.

Under utställningsperioden visas föreningens  intervjufilmer.

17 oktober

12-13 Leif Klang, fd politiker i Södra Sandby
14-15 Nils-Hugo Håkansson, järnhandlare och idrottsledare

18 oktober

12-13 Kjell Evans, trelleborgare som flyttade till Australien
14-15 Tord Persson, trelleborgare som idag bor i Södra Sandby

19 oktober

12-13 Tommy Rosberg, Beatlessamlare från Gislöv
14-15 Per-Erik Jönsson och Kidde Persson, THE Continentals

20 oktober

12-13 Patrik Nilsson, skomakare på Öster
14-15 Gull-Britt Tegnér, ägare av bl.a Österbro Café

21 oktober

12-13 Alf Näslund, reklamman och bilbyggare
14-15 Sven och Yngve Kjell, fiskare och fyrvaktare

O jodå -det blir en almanacka i år också! Om några veckor sätter sig föreningens flitiga kvinnor och män och klistrar etiketter på drygt 4.500 kuvert….