På tisdag den 10 april släpper vi biljetterna till årets utfärder. De avlöper i år den 15, 17, 22, 23 och 26 maj  och är en dagsutflykt till Hundested ”Sandslott” i Danmark. Nedan finns uppgifter om hur du kan anmäla dig men vänta inte – utflykterna är väldigt populära och brukar snabbt bli fulltecknade.

Klockan 08.45 avgår bussen från Parken, Norregatan och 09.00 från Trelleborg C, avgångsplats H. Vi åker över Öresundsbron till stadsdelen Amager i Köpenhamn. Här serveras förmiddagskaffe på Café Kystens Perle. Efter kaffepausen åker vi vidare upp mot Nordsjälland, längs Roskildefjorden till Kulhusefärjan. Med M/F Columbus tar vi oss över sundet i Hundested Hamn får vi uppleva en annorlunda kulturattraktion där bland annat internationella sandskulptörer tolkar historien från ”världens lyckligaste land”, i form av olika sandskulpturer.

Dagens lunch serveras på Lynaes Kro i Hundested, vi blir serverade ”flaeskesteg med rödkål, inkl, 1 st alm.öl.
Efter maten beger vi oss mot Helsingör där vi gör ett besök på Danmarks nya sjöfartsmuseum. På ett annorlunda sätt berättar det nya Sjöfartsmuseet om dansk sjöfart genom tiderna. Museet ligger i skeppsvarvets gamla torrdocka. Det är den världsberömda arkitektfirman BIG som har ritat detta spektakulära museum.

Vi tar sedan Scandlines färja från Helsingör till Helsingborg och sedan gamla vägen ner mot Landskrona där dagens eftermiddagskaffe serveras på Erikstorps Kungsgård i Borstahusen.
Vi beräknas anlända till Trelleborg 20.00.

Anmälan till utflykten göres tisdagen den 10 april 2018 klockan 9 -12 och 16-18 genom ett besök på föreningens kansli, Gråbrödersgatan 12, andra våningen med ingång från gården, eller per telefon 0410-42950 eller 0410-42970. Resans pris är 955 kronor per person och inkluderar bussresa, broavgift, för- och eftermiddagskaffe, lunch, entré Sandskulptur festivalen och Sjöfartsmuseet, båtöverfart Helsingör-Helsingborg och resemoms.
Ytterligare information och detaljerat program kommer att sändas till alla resenärer tillsammans med inbetalningskortet.