Sedan några år tillbaka förgyller föreningen Gamla Trelleborg stadsbilden genom att sätta upp bronsplattor på intressanta byggnader. Plattan berättar om husets historia och den som så önskar kan göra en promenad genom staden för att lära sig mer om vad husen har att berätta.

På lördag är det dags att sätta upp ytterligare en platta – nu på gamla Posthuset vid Kontinentgatan. Det vackra gamla huset är fortfarande krönt av en gul postkrona som syns vida omkring. När Centralstationen återigen blir ett trafiknav om några månader kommer Posthuset att bli en del av Trelleborgs nya framsida.

Plattan kommer att avtäckas på lördag, den 17 oktober, klockan 11. Föreningens egen historiker Eric Sandell, kommer att berätta lite om huset och dess brokiga historia. Det ryktas också om att det kommer att bjudas på tårta dagen till ära.

Väl mött!