På lördag, den 31 oktober, är det dags för Franckehuset på Gamla torget att återfå sin forna prakt – då invigs kringlan!  Det gula huset i torgets nordvästra hörna är antagligen Trelleborgs äldsta hus. År 1894 startade Francke bageri i huset och fastigheten pryddes med en kringla som gjorde reklam för verksamheten.

Det är många år sedan kringlan försvann, men nu ska huset få tillbaka sin symbol. Tack vare detektivarbete och hantverksskicklighet hos föreningen Gamla Trelleborg är en ny kringel-skylt tillverkad efter gammal modell.

Invigningen sker klockan 14 på lördag och är ett gemensamt initiativ av Gamla Trelleborg och fastighetsägaren Trelleborgshem.

Kom och ta del av nutid och dåtid, lyssna på berättelser om kringlan, Franckes bageri och Trelleborg. Det utlovas också fika  – givetvis med kringla….