De årliga utfärderna är oerhört populära och biljetterna brukar ta slut på kort tid. Så blir säkerligen fallet också i år då vi kan bjuda på en riktig höjdare – en dagsutflykt till Köpenhamn med den kunnige guiden Lennart Torgeby.

Årets datum är 9, 10, 11, 12 och 21 maj. Biljetterna släpps den 5 april.
Klockan 8 går bussen från Trelleborg C, avgångsplats H. Via Malmö och Öresundsbron kör bussen till Amager där det blir förmiddagskaffe på Alle Kroen. Efter kaffet görs några strandhugg i det nya Köpenhamn, där den nya Arenan byggs. Därefter står 8-tallet och VMBjergets omtalade projekt på programmet.
Färden går vidare mot Sluseholmen och Teglholmen där de centrala hamnområdena fått nya ansikten. Här möts vi bland annat av det spännande Metropolis, som har några år på nacken, och räknas som en av huvudstadens populäraste bostadshus. På Islands brygge kan vi se Gemini huset där man använt en av solobyggnaderna från Sojafabriken so östomme i det beundrade flerfamiljshuset.
Därefter går färden till Fredriksberg där Carlsbergs gamla bryggeri snart kommer att ingå som utgångspunkt i den Nya Carlsbergsbyen. Bygget är ett av Köpenhamns mest prestigefyllda projekt. Här byggs bostäder och levande kulturinstitutioner. Lunchen serveras i centrala Köpenhamn på Restaurant Under Uret och på menyn står något typiskt danskt..
Vi hinner också med ett besök på Bispebjerget och den märkliga Grundtvigskyrkan som är en portal i dansk arkitektur. Den berömda danska design- och arkitektfamiljen Klint har att sin prägel på hela härligheten. Skulle kyrkan vara abonnerad för kyrkliga ändamål byts besöket ut mot en annan lämplig sevärdhet.
På Bakken och restaurant Röde Port serveras dagens eftermiddagskaffe med kaka. Några andra intressant bostadsområden som Carl Jacobsen-husen, Tuborg, FN-stade och Nordhamnen står också på agendan. Mot senare delen av eftermiddagen ser vi åter Öresundsbron och efter ytterligare några mil är vi tillbaka i Sydkustens pärla. Vi beräknas anlända till Trelleborg cirka 19.30.
Anmälan till utflykterna görs tisdagen 5 april klockan 9-12 och 16-18 genom besök på föreningens kansli, Gråbrödersgatan 12, andra våningen med ingång från gården, eller per telefon 0410-429 50 eller 0410-429 70.
Priset är 840 kronor per person och inkluderar basresa, bortgift, vägskatt, för och eftermiddagskaffe, lunch och guidning av Lennart Torgeby.
Ytterligare information och detaljerat program sänds ut till alla resenärer tillsammans med inbetalningskortet.