Måndagen den 12 september klockan 13 avtäcker föreningen Gamla Trelleborg en bronsplatta på hörnet Johan Kocksgatan / Henry Dunkers gata. Plattans relieftext berättar byggnadens och gummifabrikens historia från 1896 till dags dato. Placeringen är helrätt eftersom både Kock och Dunker omnämns i historiebeskrivningen.
Så här lyder texten:

På initiativ av cykelfabrikanten Fredrik Petersen bildades 1896 AB Velox i Malmö för produktion av cykeldäck. En av tre övriga grundare var grosshandlaren Johan Kock, som övertalade kompanjonerna att flytta bolaget till Trelleborg. Tillverkningen i Trelleborg startade 1897 men mötte stora problem. Räddningen blev Henry Dunker från Helsingborg, som 1905 tillsammans med Johan Kock bildade ett nytt bolag, Trelleborgs Gummifabriks AB, med Dunker som VD och majoritetsägare. Denna byggnad, uppförd 1896 och påbyggd 1926 och 1932, tjänade som bolagets huvudkontor fram till 1941, då ett nytt huvudkontor stod färdigt på andra sidan gatan. Byggnaden ägs av Trelleborgskoncernen och används fortfarande som kontor.
Föreningen Gamla Trelleborg fäste denna platta 2016.