Ny Fasad

Kanske finns det en  och annan som minns Tryckarehusens östra gavel – den som var prydd med reklambudskap? Idag är såväl husen som gaveln ett minne blott, men idén lever! Om några veckor kommer Algatan att prydas med en vägg med budskap till flanörer på gatan.

Bakom idén att låta det gamla bankhuset på Bankahörnans nordvästra hörn förses med reklam ligger Gamla Trelleborg tillsammans med fastighetsägaren Nilpat och ett antal eldsjälar. Under hösten har fasaden renoverats för att kunna bli målad och hur har konstnären Ola Sivhed börjat sitt arbete. Här handlar det inte om att spika upp några färdiga skyltar, här målas reklamen för hand direkt på väggen!

Om allt går som det ska – väder och vind kan förstås ställa till det – kommer väggen att vara färdig att invigas till skyltsöndagen sista söndagen i november. Företagen och kommunen betalar för sin skylt och på så sätt går ekonomin ihop.