IMG_8435IMG_8424

När vintermörkret var som allra tätast tände Gamla Trelleborg stans grannaste gavel på Bankahörnans nordvästra fastighet. Väggen vetter mot Algatan och Rådhustorget och är numera prytt med ett antal Trelleborgsföretags signum. Också kommunen finns med på gaveln, där Borgquistska hatten tronar överst.

I samband med invigningen bjöd föreningen den samlade menigheten på specialdesignade gavelpepparkakor och glögg. Ordförande Jan Arvid Nilsson berättade om idén och genomförandet, och hans berättelse späddes på av fastighetsägaren Patrik Liljegren och idekläckaren Alf Påhlsson. Mannen bakom verket, konstmålaren Ola Sivhed, vittnade om att det stundtals varit väldigt kallt uppe på ställningarna.

Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson förklarade sig väldigt glad och nöjd med väggmålningen, och lovade att kommunen också i fortsättningen gärna stödjer projekt som detta.