På söndag, 4 juni, är det åter dags för Föreningsparad i Trelleborg. Det är tredje gången som hela Förenings-Trelleborg visar upp sig, och den här gången ska det inte råda någon tvekan om vilken förening som är störst i ska´n! Eller hur?

Med våra drygt 4 500 hushåll som medlemmar skulle vi ensamma kunna fylla Trelleborgs gator men det räcker om tio procent eller så ställer upp. Då är vi med råge den mest företrädda föreningen och det vill vi förstås vara.

Samling sker på Östervångsstadion klockan 14 och avmarsch en halvtimme senare. Vi samlas under ett plakat med föreningens logotyp och deltar i paraden tillsammans med ett trettiotal andra föreningar.

Under musik marscherar vi genom Östervångsparken, ner Östervångsvägen och Valldammsgatan till Nygatan. Denna följer vi fram till Stadsparken där vi efter defilering bjuds på kaffe och tårta.

Föreningsparaden är en del i firandet av Trelleborgskalaset, festen som hålls med anledning av att det gått 50 år sedan storkommunen Trelleborg föddes och 150 år sedan Trelleborg återfick sina stadsrättigheter.

Missa inte chansen att visa att du tillhör stadens största förening!