IMG_8871 IMG_8876 IMG_8885 IMG_8890 IMG_8891 IMG_8899 IMG_8903 IMG_8904

I strålande sol invigdes Järnvägsparken på fredagseftermiddagen. Tekniske nämndens ordförande Johnny Nilsson invigde innan Jan Arvid Nilsson från Gamla Trelleborg lämnade över föreningens gåva till trelleborgarna – ett japanskt pagodträd. På ett fotografi fick invigningsgästerna se hur trädet kommer att se ut om tiotalet år.

Jan Arvid påminde också om det träd som kung Oscar planterade i Stadsparken 1899.

Också Sköna Trelleborg har skänkt ett träd till parken som ligger väster om Centralstationen och Resecentrum. Det är ett tulpanträd, och Margareta Folkler uppmanade besökarna att följa trädet under årets skiftningar.
Före invigningen av järnvägsparken lämnade Trelleborgs hamn över sin jubileumsgåva till kommunen – den gamla SJ-portalen från 1909. Portalen satt under många år över läge 7 i hamnen och pryds av SJ:s bevingade hjul. Nu är portalen restaurerad och förgyller ingången till Centralstationen.