Från tågstation via busstorg till en ny, grön stadsdel? Tillsammans med föreningen Gamla Trelleborg bjuder kommunen in till stadsvandring i Övre och Stadsparkskvarteren där deltagarna får blicka båda bakåt och framåt
Stadsvandringarna handlar dels om forna verksamheter och byggnader i området runt Övre, dels om hur platsen ska utvecklas i framtiden.

De historiska faktauppgifterna står föreningen Gamla Trelleborg för och framtidsvisionerna baseras på det förslag till planprogram som är på samråd till och med 6 november. Fredrik Magnusson, planarkitekt i Trelleborgs kommun, beskriver idéerna om hur Övre och Stadsparkskvarteren ska utvecklas.

– Där ska finnas ett rikt stadsliv med plats för möten, mellan de som bor i området och med resten av stadens invånare. För det krävs närhet, både mellan människor och verksamheter, säger Fredrik Magnusson.

Målbilden för området är en grön och småskalig stadsdel där boende kan leva ett gott vardagsliv

Du kan välja mellan två stadsvandringar (båda har samma upplägg och innehåll):

  • Torsdagen den 26 oktober klockan 16
  • Lördagen den 28 oktober klockan 13

Vandringarna startar vid Norregatan, i höjd med entrén till Generationsparken.

ovre_stadsvandring_FB