IMG_9918 IMG_9911 IMG_9924

 

 

Tillsammans med Kommunarkivet och Arbetarrörelsens arkiv bjuder Föreningen Gamla Trelleborg in till ett intressant besök på Garvaregården. Temat för årets arkivutställning är det kittlande Synd och skam…

I utställningslokalen på andra våningen visas olika aspekter av krogliv, krigsrubriker och vad som var och är skamligt för barn och ungdomar förr och nu. Berättelserna om pojkarna som skulle fostras på Luhrhemmet berättas på utställningen liksom tidningssidor från flydda dagar. En varning för falna kvinnor kan man också ta till sig.

Gamla Trelleborgs bidrag till utställningen är fakta och kuriosa kring sjömanskrogarna som en gång i tiden fanns i stan. En av dessa bette Fördärvet.

Utställningen öppnar på lördag, den 11 november – öppet mellan 11 och 14. Därefter visas utställningen under kommande veckan, tisdag till fredag mellan klockan 9 och 16. Fritt inträde. På bilden ses Christel Winberg från Arbetarrörelsens arkiv.