Det tog inte lång stund för de flitiga eldsjälarna i Gamla Trelleborg att klistra etiketter på 4 500 kuvert på måndagsförmiddagen. Kuverten ska nu ligga till sig fram till nästa måndag då de ska fyllas med lika många årsböcker och kallelser till årsmötet.

Varje år lägger måndags och tisdagsgrupperna ner otaliga ideella timmar på sitt engagemang i föreningen. Många har varit med länge och känner väl till sina arbetsuppgifter. Idag gällde det att se till att adressetiketterna kommer i rätt ordning på kuverten så att bokutdelarnas uppgift blir lättare.

En stor del av årsböckerna delas ut av medlemmar. På det viset kommer boken i många fall ut till medlemmarna redan under måndagen. Den viktigaste aspekten är dock att föreningen sparar in stora summor pengar som annars skulle lagts på porto. Nu är det främst medlemmar som bor utanför kommunen som får sitt paket på posten.