Också i år fylldes sex bussar av utfärdssugna medlemmar när Gamla Trelleborg gav sig ut i västerled. En hel del resenärer fick inte plats, trots att en extrabuss sattes in – så populära är utflykterna. I år gick turen till vår västra grannland Danmark och och en del som många nog inte besökt lika frekvent som Köpenhamnsområdet.

Turen gick norrut från bron till Nordsjälland, längs den vackra Roskildefjorden till Kulhusefärjan. Med M/F Columbus tog vi oss över sundet för att i Hundested hamn titta på en mycket annorlunda utställning – konstverken är alla gjorda i sand! Internationella sandskulptörer har skapat de mest fantastiska konstverken i sand. Årets tema var sagoväsen och detta tolkades på vitt skilda sätt av konstnärerna.

Efter fläskesteg på Lynaes krog så gick färden mot Helsingör och det näst intill nya sjöfartsmuseet som är byggt i de gamla torrdockorna på varvet. Här får besökarna interagera med händelser i och kring havet under århundradens gång.

Foto Christer Nilsson